06 83 70 24 25 Offerte aanvragen »
  • Gratis advies bij u thuis
  • Betrouwbaar familiebedrijf
  • Systemen op maat
  • Binnen 7 jaar terugverdiend
Zonnepanelen kopen in de winter?

Zonnepanelen kopen in de winter?


 Misschien vraag je je af hoe het zit met zonnepanelen in de winter. Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de winter? Heeft het wel zin om zonnepanelen in de winter aan te schaffen? 

Natuurlijk is het zo dat er in de winter minder direct zonlicht wordt opgenomen door zonnepanelen. Het is vaker bewolkt en er zijn minder zonuren, omdat het later licht wordt en eerder donker. Toch is het niet zo dat zonnepanelen helemaal niets opbrengen in de winter. Ongeveer 30% van de energie op jaarbasis wordt opgewekt tussen oktober en maart. Minder dan in de zomer dus, maar zeker niet niks. Ook indirect zonlicht bij bewolking, zogenaamd diffuus licht, zorgt namelijk voor energieopwekking.  

Zonnepanelen brengen dus ook energie op in de winter, maar is de winter een goede periode om zonnepanelen te kopen? Een zonne-energiesysteem koop je voor de lange termijn. Je hoeft dus zeker niet de meeste energie direct op te wekken in de eerste maanden dat je de zonnepanelen hebt. Het is  dus niet beter om in de zomer zonnepanelen aan te schaffen dan in de winter. Er zijn zelfs een aantal voordelen bij het kopen van zonnepanelen in de winter. Het is dan vaak minder druk bij installateurs en de doorlooptijd is dus korter. Daarnaast zijn bij installatie in de winter, je zonnepanelen helemaal up en running als de lente begint.  

 


« nieuwsarchief