06 83 70 24 25 Offerte aanvragen ยป
  • Gratis advies bij u thuis
  • Betrouwbaar familiebedrijf
  • Systemen op maat
  • Binnen 3 jaar terugverdiend
Teruglevering beperken? Kies voor een PV systeem met batterij!

Teruglevering beperken? Kies voor een PV systeem met batterij!


 

De merken die wij verkopen (Solax, SolarEdge en Enphase) hebben inmiddels mooie batterijsystemen beschikbaar. De oplossingen zijn grofweg in 2 groepen te verdelen, hybride en AC gekoppeld.

 

Hybride omvormer

Als u nog geen zonnepanelen hebt en u wilt nu meteen voor een compleet systeem kiezen, dan kiest u voor een hybride omvormer. Dit apparaat kan zonnestroom omzetten naar wisselstroom, maar kan ook de batterij laden en ontladen afhankelijk van de energievraag in uw woning.

 

AC gekoppeld systeem

Als u al zonnepanelen hebt, maar u wilt een batterij systeem toevoegen, dan kan dat met een AC gekoppeld systeem. Deze omvormer werkt los van uw huidige systeem en hoeft dus niet hetzelfde merk te zijn. Met een meter in uw meterkast bepaalt dit apparaat of de batterij geladen of ontladen dient te worden.

 

Dynamische prijzen

Als u een energiecontract heeft met dynamische prijzen, dan kunt u gaan handelen met stroom. Omvormer fabrikanten komen met steeds mooiere geautomatiseerde systemen, zodat het slechts een kwestie van inregelen is.

Kijk eens naar de onderstaande webinar van SolarEdge, waar ze hun nieuwste systeem, SolarEdge one uitleggen. U heeft hiervoor niet eens een batterij nodig!

 

https://www.youtube.com/watch?v=_bjAcbW8mQ4

 

Kijk ook even naar de foto’s van de batterijsystemen die wij geplaatst hebben!


« nieuwsarchief